Developed in conjunction with Ext-Joom.com

  • banner01

    banner01

  • banner02

    banner02

  • banner03

    banner03

Wat kan je doen in damme en ...

Er zijn verschillende ontspanningsmogelijkheden. Fiets, wandel en mountainbikeroutes. Daarnaast is er ook mogelijkheid tot paardrijden en Damme Golf is op wandel- en fietsafstand van de B&B gelegen.

Wenst u fietsen of vespa’s te reserveren? Dit kan geregeld worden via de gastvrouw of de toeristische dienst Damme. Gelieve dit tijdig te laten weten voor gegarandeerd plezier.
 

Recreatiemogelijkheden in en rond Damme

 

Recreatie in Damme

Damme is ideaal voor stille recreatie: fietsen, wandelen, een boottochtje. Of toch liever een zonnig terrasje, snuisteren in de boekenwinkeltjes of een bezoekje aan de markt?  Hieronder vind je een greep uit het aanbod (meer info altijd te verkrijgen op de dienst Toerisme):
 

Damme Golf & Country Club (www.dammegolf.be) werd opgericht in 1987 en is intussen uitgegroeid tot een top-golfclub in België. De club is gesitueerd tussen Brugge en Damme in een uniek polderlandschap van zo’n 100 ha. Meer dan 28 medewerkers staan dagelijks garant voor een verzorgd, charmant en klantvriendelijk onthaal van alle leden en bezoekers. De club biedt een breed scala aan kwalitatieve services: meerdere golfbanen, een gezellig clubhouse met restaurant, een onthaalbalie, een shop, ruime 

vergader- en eventfaciliteiten, indoor en outdoor oefenterreinen, opleidingsmogelijkheden door ervaren golf professionals etc. Dé plek om, zoals het in het logo staat omschreven voor “The pleasure of golf and nature together”.

Veerpont "Kobus"

Zet jezelf de Damse Vaart over met het veerpontje Kobus.  Dit pont is volledig handmatig te bedienen en is geschikt voor wandelaars en fietsers.  Je vindt het op het einde van het Moordenaarsstraatje in Lapscheure.  Veel plezier!

Toeristische trip naar Brugge met de "Lamme Goedzak"

De "Lamme Goedzak" is een raderboot met een groot scheprad achteraan.  Hij vaart normaal gezien enkel van april tot het einde van september op de historische Damse Vaart tussen Damme en Brugge.  Uitzonderingen zijn hierop mogelijk ingeval van speciale afvaarten voor groepen.  Afvaarturen vanuit Damme (5 keer per dag): 9u15, 11u, 13u, 15u en 17u20.  Reservatie is mogelijk bij de Dienst Toerisme.  Foto: John Maenhout © .

Damme boekendorp - Damse boekenmarkt

Iedere 2e zondag van de maand is er een heuse boekenmarkt op de markt van Damme.  Maar op andere dagen is er in het centrum van Damme rond "het boek" ook heel wat te doen.  Damme is namelijk een boekendorp en je kunt er verschillende boekenwinkels vinden op een steenworp van elkaar.  Bovendien worden er geregeld speciale evenementen rond "boeken" georganiseerd.  Kijk dus geregeld onze evenementenkalender na.

Wandel- en fietsroutes in de Damse polders (fietsverhuur: zie pagina infotoerisme)

De polders rond Damme lenen zich uitstekend voor de sportieve natuurliefhebber.  Verscheidene routes doorkruisen de streek waarvan de bekendste de Maerlantroute, de Smokkelroute, de Uilenspiegelroute en de Riante Polderroute zijn.  De nieuwste route is er ééntje die je doorheen de mooiste plekjes van de Damse polders loodst: de Damse Kapellenroute.  De Maerlantroute brengt je in Damme, Sluis, Aardenburg en Middelburg.  De Smokkelroute is een herrinnering aan de lucratieve smokkel die zich rond de belgisch-nederlandse grens afspeelde en slingert langs de landsgrenzen van Sint-Margriete over Sint-Laureins, Aardenburg, Maldegem en Middelburg naar Moerkerke. 
Voor wie liever minder begane wegen bewandelt (of befietst?) hebben we de volgende tips.  Een korte wandeling over de historische Damse stadswallen geeft je een mooi beeld van hoe stadsverdedigingen er in de 17e eeuw uitzagen; tegelijk neem je een prachtig stukje natuur mee.  Een wandeling in het reservaat is ook mogelijk, maar dat moet wel onder begeleiding gebeuren [zie ook: de stadswallen uit historisch perspectief / natuurreservaat de Damse stadswallen].  Wie geen lange wandelingen ziet zitten of wie bij het keren van de seizoenen wil genieten van de vele trekvogels die op de natte weiden komen neerstrijken, moet eens de Romboutswervedijk afwandelen.  Deze dijk bevindt zich net buiten het centrum van Damme en er is een bord met uitleg over wat er te zien is.  Wie liever in het bos wandelt, kan terecht in het bos van Ryckevelde (Sijsele).  De oude treinroute van Brugge naar Maldegem (via Sijsele) is tegenwoordig omgevormd tot een rustige wandelroute.  Vaak vergeten, maar zeer zeker de moeite, is het krekengebied rond Lapscheure: rustig en rijk aan vogels: prachtig!
Andere mooie wegen voor een kleine fietstocht zijn onder andere de Zuiddijk tussen Damme en Moerkerke, de Krinkeldijk tussen Oostkerke en Hoeke, de Polderstraat langs de Damse stadswallen , het fietspad langs de Damse Vaart en de autovrije fietsweg langs het Schipdonkkanaal.
Ook voor de paardenliefhebbers is er veel te zien rond Damme.  Er is een manege langsheen de Damse Vaart, één aan het Schipdonkkanaal en één aan de Legeweg in de Polders tussen Moerkerke en Vivenkapelle.  De meeste van bovenstaande tips gelden hier ook.